Groene Ladies & Pure Luxe…

Annemiek DonkersloothomepageLeave a Comment

Ik kijk uit het raam van mijn kantoor en zie onkruid. Niet een beetje onkruid, maar 2 meter hoog! Ons mooie winkelpand heeft een beschutte achtertuin. Wat zou ik toch eens graag… Ik overpeins: Dat gaat mij dus dit seizoen wederom niet lukken: Onkruid wieden.

Het is een van de eerste mooie dagen in vroege voorjaar, wanneer ik, een beetje wanhopig in de onkruid rimboe, Ineke tref. Zij is één van onze modeshow modellen. Ze zegt wel iets moois van de tuin te kunnen maken. Ze vraagt er bij of ik ook iets zie in een eventuele moestuin.
Wat een super leuk idee! Gelijk een droom die uit komt! Ik hoefde er ook niet bij te helpen.

Gemotiveerd en vol enthousiasme gaat ze op zoek naar hulp. Ze vindt Meijcke, die gek op koken en kruiden is! Model nummer twee die er ook voor wil gaan!

In regen en hitte gaan ze aan de bak. Na 30 zakken puin en 10 zakken onkruid is het weer een echte tuin! Wat was het een klus! Zelfs na een vermeende bommelding nadat er een groot stuk beton boven de aarde uit kwam, gingen de twee “tuinmeiden” onverschrokken door.

Dan komt na het zwoegen het leukste: de tuin indelen en de planten in de tuin zetten. De Ladies leven helemaal op: “Dit is zóó leuk om te doen en voor ons team zóó leuk om te zien!” Ik zie het vanuit mijn kantoor allemaal gebeuren en krijg diepe bewondering voor ze! Een bereklus!

Nu is het pure luxe en paradijselijk in de Ladies “Voortuin”, zoals ze de kleine binnentuin zelf hebben genoemd. Zo’n drie keer per week worden de schoffels en de tuinslang losgelaten. Er komen steeds kleine hoekjes bij met o.a. aardbeien, tomaten, bonen en natuurlijk kruide.

Respect is het woord wat ik zoek. Van niets, iets maken is al heel wat, maar van niets, iets heel moois maken? Dat is echt geweldig! Ineke en Meijcke zijn niet alleen topmodellen op de rode loper, maar ook topmodellen in de groene zone van Ladies Fortune!

Chappeau meiden! Het uitzicht is geweldig vanuit mijn kantoor!

 

Ik ben helemaal in jullie knollentuin!

IMG-20160617-WA0011
IMG-20160620-WA0005

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *